Sims freeplay feladatok (quests) magyarul

The Sims FreePlay

The Sims FreePlay

A "Life Dreams & Legacies" feladat, életcélok és a simek automatikus öregedése

2015. február 16. - SCH.K.Betti

Ez a haladó quest-ek utolsó darabja, ennek elkezdésével elindul a simek automatikus öregedési folyamata, ami azzal is jár, hogy egy idő után (ami nem túl sok, mert kb. 1-1,5 hónap) meghalnak.

Ezért szeretnélek figyelmeztetni, hogy ha nem szeretnéd hogy kedves kis simjeid eltávozzanak, el se kezdd, mert a quest 7. lépésénél a simek öregedése beindul, valamint már a quest folyamán egy simed meg fog halni!

Ellenben a simek hagyatéka nélkül a játéktér bizonyos részei nem elérhetőek és nem megépíthetőek (épületek, helyszínek, hobbik).

A feladat 7 napon belüli elvégzésének jutalma egy éneklő hal falidísz unlockolása, ami igazából nem csupán dísz. Az éneklő halat énekeltetve a simek azonnal motiváltak lesznek (minden szükségletük, vagyis a kis zöld állapotjelzőik maximumra mennek). A sim a halat 30 másodpercig énekelteti és 30 perc alatt töltődik újra, vagyis akkor lehet újra énekeltetni. A hal ára 8LP, de megéri, mert nagyon praktikus ha nincs időd a simeket rendbe szedni. A quest nagyon hosszú, így LP használattal lehet határidőn belül elvégezni, de a hal unlockolása miatt megéri!

Akkor lássuk a task-okat (mégegyszer: 7. lépés után automatikus öregedés!!!).

  • Egy telefon segítségével hívd fel egy barátodat "call a friend", 4 perc
  • Egy lehetőleg 3 csillagos számítógépen küldj meghívókat "send invitations" 6,5 órán át
  • Küldj 2 simet a "snow park"-ba és az egyiket állítsd be a bár mögé "tend the bar" (most még ne "cancel"-ezd)
  • A másik simmel rendelj egy koktélt, úgy hogy a bárra kattintasz. A koktél ára 2500 simoleon és 32 másodperc az elkészítés és megivás. (most "cancel" a "tend the bar"-on, mert már nem kell ott állnia ha nem akarod)
  • A "simtracker" segítségével hívd oda Osiris-t ahol vagy éppen (persze csak ha nem jött magától) és kérdezd új találmányokról "ask about inventions", ez 14 óra 20 perc
  • (És most kezdődik az öregedés!) Nyisd meg az "age controller"-t, ami egy új fül a "simtracker"-en.
  • Válaszd ki egy felnőtt simedet (akit annyira nem sajnálsz, mert ő lesz az első áldozat) és az "age controller"-en az életkor módosító(kis kör nyilakkal) jobb oldali öregítő "advance" gombját nyomd meg! A simed átmegy senior-ba!
  • Küldj egy simet a parkba (lehet nyugodtan felnőtt)
  • A sim vizsgálja meg a ragyogó gömböt "examine the glowing orb" 1 napig
    img_0676.JPG
  • Add oda a gömböt egy seniornak (annak add akit kiválasztottál "távozásra"). Úgy lehet például odaadni neki, hogy oda hívod a gömbhöz, és rákattintasz.
  • Nyisd meg a "life dreams" menüt a simtracker-en, ami megint egy új fül és majd itt kell a simeknek életcélokat adni és álmokat kiválasztani.
  • Válassz egy álmot! (ami szimpatikus az legyen, mert teljesen változó hogy mit dob fel)
  • Végezd el amit kiválasztottál, vagyis teljesítsd az álmot (ideje változó, néhány órásak)
  • Megint hívd Osiris-t és kérd a segítségét "ask for help", ez 5 perc
  • Menj a titokzatos szigetre és kattints a strandra, vidámparkra, pet park-ra, vagy a játékteremre (szabadon választott melyikre tapintasz). Látni fogod hány darab és milyen "life orb" kell a megépítésükhöz.
  • Ismét kérdezz Osiris-től, de most egy idős simmel "ask for help", ez csak 20 másodperc
  • Ismét (másodszorra) a korábban kiválasztott álmot kell megcsináltatnod a kiválasztott öreg simmel (az ideje változó, függ attól mit választottál, de az öreg simed biztos, hogy egy "geeky senior")
    img_0679.PNG
  • Egy lehetőleg 3 csillagos fürdőkádon az öreg simeddel válaszd a "have a scientific breaktrough" menüt, ami 7 óra
  • Az öreg simed egy teázó készlet segítségével elmélkedjen a relativitás elméletről "debunk theory of relativity", ami 3 csillagos tea szettel 10,5 óra
  • Egy öreg sim ültessen dinnyét "watermelon", ez 1 óra és nekem elfogadta felnőttel is
  • Egy tűzhely "baking" menüjével süss gyömbéres sim emberkét :) "gingerbread sims", ez 6 óra
  • És most sajnos egy szomorú rész következik. Az élet körforgásában fejezz be egy életet, vagyis a kiválasztott öreg simeden a simtracker kor kijelzőjében (homokóra) válaszd az "Advance"-t. Ekkor jön a kaszás és elviszi a simedet :( . Maga után fog hagyni egy geek ezüst "life orb"-ot, amit betehetsz az inventory-dba vagy odaadhatsz valakinek, hogy az élete során arannyá fejlessze.
    img_0745.PNG
    img_0746.PNG
  • Egy házba hívj 4 simet
  • Legyél kedves egy simmel "be nice", 1 perc
  • Csinálj egy bébit "add baby" egy bölcső segítségével, ami ugye 1 nap, de most már nem 3LP az ára, hanem simoleont kell érte fizetni (nekem 48.500 simoleonomba került)

 

Kész. Amennyiben sikerült ezt a sokat 7 nap alatt végigcsinálni, hozzáférsz a halhoz a home store dekoráció részében, az ára pedig 8LP. A simek mostantól szülinapi torta nélkül is öregszenek, viszont meg is halnak!

(Ha ismered a Sims 2-őt és a cheat ablakot "Ctrl-Shift-C", akkor a halat a maxMotives parancshoz tudnám hasonlítani.)

De még ne hagyd annyiban a játékot, mert a simeknek orientációt(életcélt) és álmot kell választanod. Ezt úgy lehet megtenni, hogy a sim menjen a gardróbhoz (a kis öltözőszekrény is jó) és ott egy új menü fog megjelenni ahol kiválaszthatod a négyből (ahogy írtam: állat, sport, szórakoztatás, geek) mi legyen a sim érdeklődési köre.

Amikor érdeklődési kört adtál nekik, akkor lehet (nagy villogó lekerekített téglalap gomb) álmot választani nekik. A program véletlenszerűen dobja fel ezeket a lehetőségeket (egyszerre 3-at) és ha egyik sem tetszik, nyomkodd addig a "not now" piros gombot amíg nem találsz egy olyat ami megfelel.

A tevékenységek ideje teljesen változó, ezt előre nem tudom neked megmondani. Mindenesetre (amelyiknél lehet, ugyanis állatos állás nincs) a simek napi munkába járása a legkönnyebben kivitelezhető. Az állatbarát beállítottságot a tipegőknek add, mert az állatos álmok nagyon lassan haladnak és így lesz idejük a teljes életciklusuk alatt elérni a bronz (később ezüst, arany, platina) gömböt.

A gömbök "life orbs" úgy működnek, hogy egy sim élete során egy szinttel tudja növelni az "orb"-ot. Tehát akinek még nincs az bronzra gyúr, akinek átadsz egy bronzot az ezüstre, akinek ezüstöt adsz az aranyra és a legutolsó szint a platina, ami különleges tulajdonsággal bír. Amikor egy platina gömböt odaadsz egy simnek adott életszakaszban (tipegő, gyerek, kamasz, felnőtt, öreg), az abban az életszakaszban marad mindörökre, vagyis nem fog öregedni és meghalni, kivéve egy esetet! Ez az egy eset az, amikor egy ilyen megállított öregedésű simet újraindítasz a kor jelzőben az "Advance" gomb megnyomásával! Ekkor ugyanis a sim újra öregedni fog és a platina gömböd is odavész! A platina gömb csak egyszer használható, nem lehet továbbadni!

A gömböket el is lehet adni, át is lehet adni(kivéve platina) és építeni is lehet belőlük! Amikor idáig elértél látni fogod melyik helyszín mibe kerül, mennyi gömböt kell összegyűjteni. Amikor egy-egy helyszín megépült, azon belül is vannak ám részegységek (mint az étterem vagy a bevásárlóközpont) amik megépítéséhez szintén gömb kell, ezért érdemes gyűjtögetni őket. A "life orb"-ok eladási ára elég jó, de még nem tudom pontosan mennyi. A "silver life orb" az 90.000 simoleonért eladható (gondolom a bronz a fele, az arany a duplája, de nem tudom még).

img_0786.JPG

Ezen a képen egy tipegő elérte az életszakasza végét, a feje fölötti szülinapi tortára kattintva ingyen öregítheted egyet gyerekké, vagy 4 LP-ért őt még visszaforgathatod a tipegő kor legelejére. A visszaforgatások ára úgy növekszik, ahogy a sim öregszik, azon belül is a zöld kör kitöltésének arányában is nő. Így amikor tudod, hogy egy simet szeretnél még a jelenlegi életszakaszban tartani, akkor tedd meg amikor még az adott életszakasza felét nem érte el, mert különben sokkal több LP-dbe fog kerülni!

A bejegyzés trackback címe:

https://the-sims-freeplay.blog.hu/api/trackback/id/tr527179843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla Fodor 2016.06.11. 22:20:13

Hogy lehet babyt csinálni?

Dalma Macsuga 2017.08.04. 07:29:25

Akarhogyan kattintok a barra nemtudok rendelni koktelt pedig mar az egyik sim beallt a bar moge:(

Bianka Széll 2017.08.12. 14:04:34

Mit jelent ha a karakter fejénél egy kör zölden van. De nem mindegyiknél. És abba is hagytam a küldetést ahol kiírtad.
Öregedni kezdtek?
süti beállítások módosítása